15.3.2021

Kansakin nousi heitä vastaan. Hallitusmiehet käskivät repiä heiltä vaatteet päältä ja ruoskittivat heidät. Kun heidät oli perin pohjin piesty, heidät teljettiin vankilaan. Apt 16: 22,23

Makedonialainen mies oli yöllisessä näyssä pyytänyt Paavalia tulemaan meren yli auttamaan heitä. Tätä Jumalan kutsua noudattaen Paavali työtovereineen oli tullut Filippin kaupunkiin. Ja nyt he olivat vankilassa, jalkapuussa, ruoskittuina ja vaatteet revittyinä.

Masentuivatko he? Kysyivätkö he: ”Herra, missä on uskollisuutesi, missä lupauksesi? Etkö näe ahdinkoa, jossa palvelijasi ovat?”

Ystäväni, hämmästy, kun luet Raamatustasi: Keskiyön aikaan Paavali ja Silas rukoilivat ja laulaen ylistivät Jumalaa, ja toiset vangit kuuntelivat heitä. (Apt 16: 25)

Rakas Jumalan lapsi, onko sinut piesty? Onko selkäsi ”ruoskittu vereslihalle”, kun olet ollut Jumalan asialla? Onko sinut sysätty syrjään? Nouseeko nyt mieleesi syytöksiä Jumalaa kohtaan: ”Miksi Hän sallii minulle tällaisen kohtelun?” Unohda nämä ajatukset! Kiinnitä mielesi rukoukseen! Ala kiittää ja ylistää Jumalaa! Et ole yksin siellä ahdingon paikassasi. Toiset kuuntelevat.

On niitä, jotka kuuntelevat!

Voi tapahtua ihmeellisiä asioita niin kuin Filippissä. Raju maanjäristys avasi vankilan ovet, ja kaikkien kahleet irtosivat. Ja samana yönä vanginvartija ja koko talonväki löysi uskon Jeesukseen.

Koettelemuksesi eivät ole sattumaa. Ne voivat jopa olla osa Jumalan suunnitelmaa toisten pelastumiseksi.

Ala ylistää! Saat nähdä, miten kahleet irtoavat, ja ihmiset löytävät Herran Jeesuksen.

Miksi et alkaisi kiittää ja ylistää Jumalaa jo nyt?

Niin, miksi et?

Teksti: Veli Johannes