12.3.2021

Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal 5: 1

Kummutkoon sydämestämme kiitos ja ylistys! Herramme, Jeesus Kristus, on vapauttanut meidät niin lain kuin synninkin orjuudesta. Armosta meidät on pelastettu. Meidän on vain pysyttävä lujina, ettemme alistuisi uudelleen orjuuden ikeeseen.

Ystäväni, sinä, joka olet ottanut Jeesuksen vastaan syntiesi sovittajana! Oletko huomaamattasi uudelleen langennut orjuuden ikeeseen? Sinun läheisesi tai joku muu on loukannut tai vahingoittanut sinua. Ja nyt et voi antaa anteeksi. Olet alistunut katkeruuden orjuuteen.

Mutta tiedätkö, että anteeksiantamattomuus on synti? Niin vakava synti, että Jeesuksen sanojen mukaan se voi estää taivaallisen Isämme anteeksiannon. (Matt 6: 15)

Sanot, ettet voi antaa kyseiselle henkilölle anteeksi. Olet oikeassa. Omin voimin et siihen kykene. Mutta älä, ystäväni, masennu! Jumala antaa apunsa. Katkerien juonteiden ei tarvitse leimata kasvojasi.

Rovasti Risto Santala kertoo Haifassa tapaamastaan satamatyöläisestä, jonka ystävällistä olemusta hän sai ihmetellä. Tällä messiaanisella juutalaismiehellä oli maailman syvimmät hymykuopat. Tuo leveäraaminen mies kertoi, kuinka hänet saksalaismiehityksen aikana Jugoslaviassa otettiin erikoiskäsittelyyn. Natsiupseeri pakotti hänet pistoolilla uhaten maahan makuulle. Sen jälkeen upseeri mursi saappaillaan hänen sääriluunsa ja kätensä. Huipennukseksi tämä iski kannuksensa hänen kummankin poskensa läpi. Parantuminen sairaalassa kesti toista vuotta. Näin syntyivät maailman syvimmät hymykuopat. Eikä hän ollut katkera.

Herra Jeesus, auta minuakin antamaan anteeksi! Anna ahdistusteni arpien muuttua hymykuopiksi, hymyksi, joka todistaa Sinun anteeksiannostasi!

Teksti: Veli Johannes