5.3.2021

— älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi — minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni. . . . . Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: ’Älä pelkää, minä autan sinua.’ Jes 41: 10,13

Oli maaliskuinen torstaiaamu, kun lukuohjelmani eteni parilla Jesajan kirjan luvulla. Sieltä nämä kaksi jaetta puhuttelivat niin, että opettelin ne ulkoa. Mitäköhän varten? Sillä hetkellä en sitä ymmärtänyt. Mutta Jumala oli valmistamassa minua johonkin, mikä oli kohtaava minua.

Sitten kolme aamua myöhemmin olin ambulanssissa matkalla sairaalaan. Oikeanpuoleiset halvausoireet aivoveritulpan johdosta! Makasin tiputuksessa selälläni koko sen päivän, kun minua vietiin kuvauksesta toiseen. Etsittiin hyytymää, josta kyseinen ”tulppa” oli irronnut ja lähtenyt liikkeelle tukkien erään kohdan aivoissani.

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi — minä olen sinun Jumalasi.

Nämä sanat soivat mielessäni kerta toisensa jälkeen. Ne vahvistivat ja lujittivat minua.

Kului vain puolitoista kuukautta, niin olin taas töissä täysin toipuneena. Ja sain kiittää Jumalaani Hänen varjeluksestaan: Älä pelkää, minä autan sinua.

Rakas Jumalan lapsi, sinunkaan ei tarvitse arkana pälyillä ympärillesi. Elämäsi koettelemuksissa, olivatpa ne mitä tahansa, on aina yksi sinun kanssasi — Herra, sinun Jumalasi, joka sanoo: ”Älä pelkää, minä autan sinua.

Teksti: Veli Johannes