2.3.2021

Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määtätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa. 1 Piet 2: 9

Valittu suku! Kuninkaallinen papisto! Pyhä heimo! Jumalan oma kansa! Minkä valtavan arvoluettelon Pietari antaakaan meille.

Kuuluuko se todella meille? Minullekin!

Jumala valitsee ja pyhittää meidät omaksi kansakseen. Hän erottaa meidät maailmasta. Hän jopa kutsuu meitä papeiksi, kuninkaallisiksi papeiksi. Miksi?

Miksi tämä kunnia?

Siksi, että Jumalalla on suunnitelma meille. Meidät on määrätty julistamaan Hänen suuria tekojaan. Meidän on määrä tuottaa kunniaa Hänen nimelleen.

Ystäväni, mietit, mitä Jumalan suuria tekoja sinun pitäisi julistaa. Muistele silloin Hänen suurinta tekoaan omassa elämässäsi! Hänhän kutsui sinut pimeydestä ihmeelliseen valoonsa, kun Jeesus tuli elämääsi. Tätä elämässäsi tapahtunutta Jumalan suurinta tekoa sinun kyllä kannattaa julistaa.

Paavali julisti jopa raivostuneen väkijoukon edessä, kuinka hän sai kohdata Jeesuksen Damaskoksen tiellä. Kuinka Jeesus kutsui hänet palvelijakseen! Ja kuinka Jeesus antoi hänelle tehtävän: ”Mene, minä lähetän sinut kauas toisten kansojen keskuuteen.” (Apt 22: 21)

Lähde ystäväni! Lähde lähelle tai lähde kauas! Sinut on määrätty julistamaan Jumalan suuria tekoja, kutsumaan ihmisiä Hänen ihmeelliseen valoonsa.

Teksti: Veli Johannes