19.2.2021

Hehän (apostolit) sanoivat teille, että lopun aikoina tulee pilkkaajia, jotka elävät jumalattomien himojensa vallassa. Nämä luokittelevat ihmisiä, vaikka itse ovat ajatuksiltaan maallisia, Henkeä vailla. Juud 18,19

Rakas kanssakulkija, tässä Juudas, alkuseurakunnan johtajana toiminut Jeesuksen veli, varoittaa sinua ja minua ajasta, jolloin erityisesti luokitellaan ihmisiä.

Astrologit luokittelevat syntymäaikasi perusteella sinut tietyn horoskooppimerkin alle. He kertovat sinulle luonteesi ja jopa tulevan elämänkohtalosikin. Mutta he ovat Jumalan Henkeä vailla. Kieltäähän Jumala selvästi kansaltaan tällaisen ennustamisen: auringon, kuun ja taivaan tähtien joukon kumartamisen. (5 Moos 4: 19)

On kaikenlaisia persoonallisuuden testejä ja luonteen analysointijärjestelmiä, joissa sinut suoraan paketoidaan sopivaan lokeroon. Esimerkiksi enneagrammiopettajat jakavat ihmiset yhdeksään eri persoonallisuustyyppiin. Näin sinuun ”iskostetaan” etukäteen malli, jonka mukaan sitten tulet ajattelemaan ja toimimaan.

Psykologit ja psykiatrit ”löytävät” työssään uusia ihmistyyppejä. Löytäjä saa nimensä tieteen historiaan. Onhan hän entisten lokeroiden joukkoon keksinyt ja nimennyt uuden lokeron, johon sinut voidaan tunkea.

Ystäväni, kysymys on vain ihmisten opeista. Ne voivat auttaa sinua ymmärtämään itseäsi. Mutta älä alistu näiden oppien orjuuteen! Jumala tuntee sinut ja sinun ainutlaatuisuutesi. Hän ei ole kopiomestari, joka monistaa tietyntyyppisiä ihmisiä. Hän on luova Luoja.

Ylistä Jumalaa, ylistä sydämesi pohjasta! Ylistä niin kuin Daavid: ”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen!” (Ps 139: 13,14)

Teksti: Veli Johannes