17.2.2021

Jeesus vastasi heille: ”Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.” Matt 22: 29

Ilman Raamatun Sanaa maailma kulkee eksyksissä!

Kuule seuraavat neljä ihmiskohtaloa ja ylistä Häntä, joka kutsuu olemattomat olemaan!

Intiassa Coimbatoren kaupungin vankilassa jaettiin vangeille lahjaksi Uudet testamentit. Kuusi päivää myöhemmin tuli kiitoskortti: ”Minä kompuroin polulla, joka ei mennyt mihinkään eikä kukaan tiennyt sen suuntaa. Silloin ensimmäisen kerran sain Uuden testamentin. Ja Kaikkivaltias kosketti minua. Olen lukenut vasta 118 sivua. Kuitenkin olen saanut tuntea sellaisen Jumalan kirkkauden täyttävän sieluni, etten voi selittää . . .”

Bahrainissa 14-vuotias muslimityttö sai koulujakelun yhteydessä gideoneilta Uuden testamentin. Hän unohti sen kymmeneksi vuodeksi. Eräänä yönä hän unessa näki tämän Uuden testamentin ja sivunumeron. Kun hän heräsi, hän etsi kirjan ja avasi sen unessa näkyneeltä sivulta. Katse osui sanoihin: ”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!” (Matt 3: 2) Siitä alkoi tie Jumalan lapseksi, tie Jeesuksen yhteyteen.

Myanmarissa buddhalainen munkki oli hämmentynyt. Hän ei löytänyt tarkoitusta elämäänsä, vaikka oli etsinyt ”totuutta” vuosikaudet. Kuullessaan evankeliumin ensi kertaa hän raivostui, mutta suostui vierailulle julistajan

kotiin. Sieltä hän sai Uuden testamentin. Kuukautta myöhemmin hän palasi munkinkaavussaan ja kertoi, että luettuaan Uutta testamenttia hän vihdoin oli löytänyt rauhan ja että hänen sielunsa on pelastunut. Nyt hän seuraisi Jeesusta Vapahtajanaan. Hän pyysi Uusia testamentteja munkkitovereilleen.

Romaniassa, kommunismin hengellisessä pimeydessä, kemian opettajalle tiede oli virkistys- ja lepopaikka. Uusi valo syttyi, kun hän avasi Raamatun ensimmäistä kertaa elämässään. Hänen katseensa kiinnittyi sanoihin: . . . tulisivat tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä. (Kol 2: 2,3)

”En tajunnut näihin sanoihin kätkeytynyttä aarretta. Mutta tulevina viikkoina pääsin tuntemaan Jumalan. Pääsin selville vapauttavasta rististä. Sain alkaa elämän Herran Jeesuksen yhteydessä Jumalan kunniaksi.”

Ystäväni, kiitä ja ylistä! Nämä neljä eivät enää kulje eksyksissä, sillä he tuntevat pyhät kirjoitukset ja Jumalan voiman!

Tunnenko minä? Tunnetko sinä, kanssamatkaajani?

Teksti: Veli Johannes