13.2.2021

Taivas teidän yllänne on oleva pronssia, ja maa on oleva rautaa teidän allanne. 5 Moos 28: 23

Luvatun maan rajalla Mooses ilmoittaa Israelin kansalle siunaukset, jotka Herra on varannut kansalleen, mutta myös kiroukset, jos he ylpeydessään luopuvat Herrastaan ja hylkäävät Hänen käskyjensä siunaukset.

Pronssinen taivas ei tule antamaan vettä, eikä rauta tule kasvamaan viljaa. On oleva todellinen ahdingon aika.

Ystäväni, onko taivas sinun ylläsi pronssia ja maa allasi rautaa? Jos näin on, kuule, miksi tämä on ollut totta niin monta kertaa Israelin kansan historiassa. Sillä Herra sanoo: ”He ovat kapinoiva sukupolvi, lapsia, joihin ei voi luottaa. He ovat ärsyttäneet minua väärillä jumalillaan.” (5 Moos 32: 20,21)

Ja sen tähden taivas on ollut pronssia ja maa rautaa.

Jos tutkit itseäsi Raamatun Sanan valossa, niin siinä peilissä näet itsesi Jumalan silmin. Näet, että sinäkin olet kapinoitsija, lapsi, johon ei voi luottaa. Ärsytät Luojaasi ”väärillä jumalillasi”, kun panet turvasi ”tämän maailman aarteisiin”.

Aina, kun Israel lihoi ja tuli mahtavaksi, se alkoi äksyillä ja hylkäsi Jumalan, Luojansa. Ja Herra antoi heidät viholliskansojen valtaan. Suuressa ahdingossaan he luopuivat niskoittelusta; kääntyivät Herran puoleen. Ja joka kerta Herra antoi avun, puhdisti kansan ja maan synnin kirouksesta.

Mitkä ovat ne ”viholliset”, jotka ovat kimpussasi ja jotka Herra on armossaan sallinut? Sinä tiedät ne. Sinä tiedät myös ’miksi’. Kiitä ja käänny! Silloin voit uskossa ottaa vastaan lupauksen sanat (5 Moos 28: 3,12):

”Herra siunaa teitä kaikkialla, missä olettekin.”

”Herra avaa teille aarreaittansa.”

Teksti: Veli Johannes