8.2.2021

Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat. Fil 3: 14

Rakas Jumalan lapsi, olet saanut uskossa heittäytyä Jeesuksen, Vapahtajasi ja Herrasi, syliin! Hän on ottanut sinut omakseen, ja taivaaseen on matkasi; kutsujana on itse Jumala. Oletko onnellinen tällä matkallasi?

Kiinassa on sanonta: ”Jos haluat olla onnellinen yhden päivän ajan, järjestä juhlat. Jos haluat olla onnellinen viikon, lähde matkalle. Jos haluat olla onnellinen vuoden, perusta puutarha. Jos haluat olla onnellinen koko elämäsi ajan, etsi päämäärä.”

Huippujuoksija saavuttaa elämänsä unelman, voittaa kultamitalin olympialaisissa. Näin 20 vuoden uurastus saa palkkionsa. Mutta lehtihaastattelussa hän toteaa olleensa voittonsa jälkeen koko viikon kuin ’sairas’. Miksi? Ehkä hän sydämessään etsi jotakin muuta, jota tämä kultamitali ei pystynytkään täyttämään. Päämäärä ei ollutkaan oikea. Kultamitali ei tuonutkaan onnea.

Mutta elämän tarkoitus ei olekaan tulla onnelliseksi, vaan elää oikein! Elää Jumalan tahdon mukaan! Tälle kilvoittelun tielle meitä kutsutaan. Ja tällä kilparadalla meillä on paras mahdollinen henkilökohtainen valmentaja, ”personal trainer”, itse Herra Jeesus. Voittopalkinto, pääsy taivaaseen, odottaa.

Paavali kirjoittaa (Fil 3: 20,21): Olemme taivaan kansalaisia, ja taivaasta me odotamme pelastajaksi Herraa Jeesusta Kristusta. Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken.

Teksti: Veli Johannes