4.2.2021

Tuohon aikaan Jeesus kerran puhkesi puhumaan ja sanoi: ”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut tämän viisailta ja oppineilta mutta ilmoittanut sen lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.” Matt 11: 25,26

Tässä Jeesus ylistää Jumalaa varsin kummallisesta asiasta: Jumalan valtakunnan totuudet salataan tämän maailman älyköiltä, mutta ilmoitetaan lapsenmielisille.

Murhemielin luin edesmenneen teologian professorin haastattelun, jonka hän oli antanut muutamaa kuukautta ennen kuolemaansa.

Hän, joka oli viettänyt koko elämänsä Raamatun ääressä sitä tutkien, totesi, että hän ei oikeastaan usko mihinkään Raamatussa. Itse asiassa hän epäilee, onko Jumalaa edes olemassa.

Hänessä kulminoituu kirjailija Maksim Gorkin tunnettu aforismi: ”Kumpi tietää enemmän, älykäs vai tyhmä? Tyhmä. Älykäs epäilee kaikkea. ”

Jumala ei ilmaise itseään niille, jotka tutkivat häntä, vaan niille, jotka etsivät häntä.

Pieni lapsi on avoin, ei kritisoi eikä epäile, vaan ottaa todesta vanhempiensa sanan. Leikkitovereitten kanssa hiekkalaatikolla sitten voidaan kinastella ja rohkeasti todeta: ”Meidän isä sanoi niin ja niin.”

Onko minulla tätä lapsenmielisyyttä ja luottamusta? Olenko avoin kuin pieni lapsi, kun taivaallinen Isäni puhuu minulle Sanassaan?

Herra, anna minulle tämä lapsen avoimuus!

Anna minulle mahdollisuus päästä tuntemaan Sinun valtakuntasi salaisuudet!

Teksti: Veli Johannes