6.1.2021

Tee puhtaasta kullasta ruusukkeen muotoinen otsakoriste ja kaiverra siihen niin kuin sinettiin sanat ”Herralle pyhitetty”. 2 Moos 28: 36

Tämän määräyksen Herra antoi Moosekselle. Aaronin piti aina kantaa ruusuketta otsallaan. ’Silloin hän voi ottaa kantaakseen jokaisen rikkomuksen, jonka pyhiä uhrilahjoja tuovat israelilaiset tekivät pyhyyssääntöjä vastaan’. (28: 38)

Ruusuke osoitti, että Herra suosiollisesti otti vastaan heidän uhrilahjansa heidän ’rituaalirikkomuksistaan’ huolimatta. Ylipappi Aaron oli erotettu Herralle pyhään käyttöön. Mutta Aaron kuitenkin kykeni kantamaan vain israelilaisten rituaalirikkomukset. Ja lisäksi uhrilahjat sovittivat vain tahattomat synnit.

Todellinen ylipappi, Herralle pyhitetty Ihmisen Poika, Jeesus Kristus, tuli maailmaan. Ristinkuolemallaan Hän on kantanut jokaisen rikkomuksemme. Jokaisen! Ja Hänen ansiostaan Jumala ottaa meidät suosiollisesti vastaan. Osaammeko koskaan riittävästi kiittää ja ylistää Jeesusta?

Entä sopiiko meihin nimitys ”Herralle pyhitetty”?

Korintin seurakunnassa esiintyi paljon riitaisuuksia ja siveettömyyttä. Mutta siitä huolimatta Paavali tervehtii heitä Jumalan kutsumina pyhinä.

Jos ja kun olet totisella sydämellä ottanut elämääsi Herran Jeesuksen, niin saat kiittää Jumalaa. Hän on antanut lahjansa, oman Poikansa, pyhitykseksi sinulle. Jeesus erottaa sinut Jumalalle. Eikä Hän häpeä kutsua sinua veljekseen. Raamattu julistaa: Pyhittäjällä ja pyhitettävillä on kaikilla sama Isä; siksi ei pyhittäjä häpeäkään kutsua näitä veljikseen. (Hepr 2: 11)

Haluatko sinäkin kantaa otsallasi sanoja ”Herralle pyhitetty”? Jos haluat, kiitä! Sillä taivaallinen Isäsi kaivertaa sinuun niin kuin sinettiin sanat ”Herralle pyhitetty”. Herralle erotettu.

Teksti: Veli Johannes